Tongzoenen met meerdere partners verhoogt risico op meningitis fors

 LONDEN - Het intiem kussen van meerdere partners kan het risico dat een tiener loopt op het krijgen van hersenvliesontsteking verviervoudigen, zo heeft de BBC vrijdag bericht op gezag van het vakblad British Medical Journal.

Tongzoenen laat de potentieel dodelijke bacterie, die hersenvliesontsteking veroorzaakt, toe van de ene partner op de andere over te gaan. Tieners die meerdere partners -in de Australische studie onder leiding van Robert Booy omschreven als zeven op veertien dagen- intiem zoenen, lopen vier keer meer risico meningitis en aanverwante ziektes op te lopen.

De wetenschappers kwamen tot die bevinding op basis van vraaggesprekken met en medisch onderzoek van 144 tieners tussen vijftien en negentien jaar die met meningitis in Engelse ziekenhuizen waren opgenomen.

De kwaal treedt trouwens vooral op bij kinderen en adolescenten. In de VS en Groot-Brittanië steeg het aantal gevallen en het aantal dodelijke slachtofers dramatisch in de jaren negentig, aldus de BBC.

Booy beklemtoont dat jongeren hun gedrag moeten veranderen, maar legt er zich volgens de Britse openbare omroep bij neer dat het merendeel dat niet zal doen.


Bezoek 'Vetarm.be' & Verhoog uw libido!

Reacties

de kus van madonna vind ik wel lekker geil

Ik vind het raar. Dat Madonna met Britney heeft getongzoend. Ik had het echt niet van Madonna verwacht.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
126465
Onthoud mijn gegevens!