Sexy doperwten, wellustige selder...

 De lust van je partner is je ongetwijfeld veel waard. Lukte het niet met die 12 oesters die je hem of haar vorig jaar met Valentijn voorschotelde? Haalde ook dat delicieuze chocoladenagerecht niets uit? Probeer het dan eens met libidobevorderende selder, stimulerende lente-uitjes of doperwten als seksbommetjes. Houd het sexy maar ook gezond!
Het klinkt niet erg romantisch maar liefde en lust zijn nu eenmaal grotendeels chemische processen. Dus moeten we op zoek gaan naar stoffen die zo'n proces bevorderen. Zo komen we terecht bij vitamines (A, D, E, K, B-complex) en mineralen (fosfor, calcium, jodium, zink, ijzer en bepaalde alkaloïden) die een invloed hebben op ons liefdesleven.

Kropsla

Zoek je hoge dosissen van al die vitamines en mineralen? Haal dan maar kropsla in huis. Al die stoffen zitten vooral in het melkachtige sap van de nerven. Snijd die dus zeker niet weg maar geniet er met volle teugen van.

Selderij

Het is al langer geweten dat groene selder, knolselder en bleekselder de lust opwekken. Onderzoek bevestigt: het is de apigene, een alkaloïde stof, die de aderen verwijdt, de bloeddoorstroming stimuleert en de spermavorming bevordert.

Asperges

In asperges zit veel fosfor (60 mg per 100 g) en dat mineraal doet het liefdesleven alleen maar goed. Overigens kan de vorm van asperges ook inspirerend werken.

Prei en lente-uitjes

Ze stimuleren de bloedsomloop. In de bereiding moeten ze pittig blijven. Laat ze dus niet te lang fruiten of koken.

Broccoli

Zowel de gezondheidswaarde als het lustopwekkend karakter van broccoli scoren hoog wegens de concentraties van zowel vitaminen als fosfor (67 mg per 100 g) en zink. Kort blancheren of stomen!

Wortelen en pastinaak

Niet alleen de hoge dosis provitamine A bij wortelen en fosfor bij pastinaak spelen een rol, ook de vorm.

Doperwten

De kleine, ronde groente is rijk aan provitamine A en vitamine K en pakt uit met een fosforgehalte van 80 mg per 100 g. Een echt seksbommetje!

Frambozen

Staan al eeuwen bekend als liefdesvrucht, vooral vanwege de roze kleur


Bezoek 'Vetarm.be' & Verhoog uw libido!

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ef2389
Onthoud mijn gegevens!