Een setje lingerie voor Valentijn

Valentijn luidt het nieuwe lingerieseizoen in. Rode kant, satijn maar ook kleurige en sportieve lingerie gaan vlot van de hand als liefdescadeau. Wat dacht u van een setje sensualiteit? Of gaat u eerder voor sportief en hip?

Modefanaten gaan al in januari op zoek naar een nieuwe outfit. Voor het onderste laagje wordt vaak gewacht tot Valentijn, het moment waarop lingeriezaken uitpakken met de nieuwe collecties. ,,Valentijn is een zegen voor de lingeriesector. Rood wordt nog altijd vlot verkocht rond deze periode, ook al omdat deze kleur dominant aanwezig is in de etalages. Rode setjes vormen immers de sfeermakers die de voorbijgangers attent maken op Valentijn,'' zegt Ann die werkt op de verkoopafdeling van het Belgische lingeriemerk Marie-Jo.

Als je de lentecollecties in detail bekijkt, is rood dit seizoen slechts aanwezig als klassieker, zoals zwart en wit. Frisse modekleuren zoals hemels- en turkooisblauw, roze, geel en watergroen zijn sterker vertegenwoordigd, in effen versie of verwerkt in veelkleurige strepen en bloemen.

Mode op de huid

Lingerie is immers veel meer dan een luxegeschenkartikel, het is een volwaardig modeaccessoire geworden. De thema's in de lingerie sluiten dan ook helemaal bij de bovenmode aan. Als onderste laagje voor de etnische look is er rijkelijk ogende lingerie in bruinschakeringen met gouden borduurwerk terwijl de flowerpowertunieken en -topjes in aquamarijn en turkoois blauw gecombineerd worden met vlotte lingerie in gelijkgestemde kleuren.

Verrassend actueel is de lingerie in huidskleur, een reactie op de flinterdunne huidskleurige jurken die Galliano op de catwalk bracht en die nu in tal van commerciële collecties opduiken. Ook qua vorm past de lingerie zich aan de bovenmode aan: onder de topjes met empiredecolletés gaan nu bandeaubeha's zonder schouderbandjes en balconnets met lage cups schuil die zich zelfs onder de diepste uitsnijdingen discreet houden. De retrostijl uit zich dan weer in bustiers, van dure modellen van zijde en kant met hun bijhorende jarretelhouder tot frisse bustiertopjes van kleurig katoen die iets landelijks uitstralen en samen met een witte rok in lingeriestijl een hippe outfit vormen. De grens tussen boven- en ondermode wordt soms heel vaag.

Jong en sportief

Opvallend in het aanbod zijn de vele sportieve setjes bestaande uit shorts en hemdjes in frisse strepen of bloemen die comfort voor elke dag brengen. Shorts en ruim zittende slips vervangen steeds vaker de string. Die verdwijnt evenwel niet helemaal, omdat hij nuttig blijft onder strakke kledij. En wellicht nog vaak door mannen geschonken wordt wegens zijn sexy gehalte.


Bezoek 'Vetarm.be' & Verhoog uw libido!

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a58c86
Onthoud mijn gegevens!